Властите в Нова Зеландия обявиха прозорец от две години, в

...
Властите в Нова Зеландия обявиха прозорец от две години, в
Коментари Харесай

Визови облекчения от Нова Зеландия за хората, пострадали от нападенията в Крайстчърч

Властите в Нова Зеландия оповестиха прозорец от две години, в който хората, непосредствено наранени от терора в Крайстчърч ще могат да подадат документи за непрекъсната виза в страната.

Специалната визова категория "признава въздействието на нещастието върху живота на най-засегнатите и дава на хората понастоящем някои краткотрайни и непрекъснати визи " за статута им, се споделя в изказване на имиграционната работа на Нова Зеландия.

Хората, живеещи в Нова Зеландия, които са участвали на всеобщата пукотевица в джамиите и техните близки фамилии, намиращи се в Нова Зеландия, могат да аплайват за издаване на виза.

Дефиницията на „ близки родственици “ е разширена, с цел да включи необятен кръг от членове на фамилията, в това число фамилията на сътрудниците, на бабите и дядовците и на деца под 25 години.

Мустафа Фарук, ръководител на Федерацията на ислямските асоциации на Нова Зеландия, сподели, че това е великодушен жест.

"Ние сме доста щастливи, " сподели той, добавяйки, че чака всички претенденти да аплайват. "Някои от тези хора освен са изгубили своите близки, само че са изгубили и главата на фамилията си. "

На 15 март последовател на бялото предимство откри огън против мюсюлмани в две джамии в Крайстчърч. Брентън Тарант бе упрекнат за убийството на 50 индивида и опит за ликвидиране на още 39 индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР