Властите в Никити са поискали обявяване на бедствено положение. Цели

...
Властите в Никити са поискали обявяване на бедствено положение. Цели
Коментари Харесай

Сигналите Заваляха! Българи Бедстват! Водата Отнася Колите, Приземните Етажи На Къщите Се Пълнят Като Басейни!

Властите в Никити са поискали оповестяване на бедствено състояние. Цели коли и контейнери за отпадък са били отнесени от пороя. Засегната е инфраструктурата на пристанището, разрушена е настилката на доста улици. Наводнени са приземни етажи и магазини, а доста коли са останали блокирани във водата.

Пътуването по пътищата в региона е затруднено поради продължаващите дъждове. Проблеми има и на първия ръкав, Касандра.

Два сигнала от бедстващи българи в Северна Гърция са постъпили нощес в българското дипломатическо посланичество в Солун, заяви консулът ни Чавдар Агайн.

„ Първите са ги извадили от околност с бунгала до Ормос Пангиас и са ги преместили на безвредно място, а до другите са стигнали малко по-късно, при едно село – Метангици. Там обстановката към този момент се е била успокоила и българите са предпочели да останат на място. Те през днешния ден ще търсят разновидности да си тръгнат със свои познати от България, тъй като колите им не са в придвижване “, сподели консулът ни в Солун Чавдар Агайн и предложи на българите да не потеглят към Гърция в идващите 3 дни.

Ако има закъсали български туристи и жители могат да звънят на в Българското консулство в Солун. Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР