Властите в Москва представиха днес приложение за смартфон, създадено за

...
Властите в Москва представиха днес приложение за смартфон, създадено за
Коментари Харесай

Москва представи приложение за проследяване на хора под карантина

Властите в Москва показаха през днешния ден приложение за смарт телефон , основано с цел да наблюдава хората, на които е подредено да си стоят у дома поради ковид, съобщи Ройтерс. В същото време Русия разшири обсега на карантината на територията на страната.

Броят на инфектираните с ковид в страната набъбна през днешния ден до 2777 души , което е нарастване с 440 души за един ден, а 24 души са умряли, оповестиха управляващите.

Москва, епицентърът на епидемията в Русия, разгласи частична карантина в неделя. На жителите на съветската столица бе казано, че могат да напущат домовете си единствено с цел да си купят храна или медикаменти наоколо, да получат незабавна здравна помощ, да разходят кучетата или да изхвърлят боклука.

Говорителят на московското кметство Едуард Лисенко съобщи,че управляващите са създали приложение за смарт телефон за жителите, които са се заразили. Те би трябвало да смъкват приложението, което ще разреши да бъдат проследявани дали напущат домовете си.

Приложението към момента се тества, сподели Лисенко пред радио " Ехото на Москва ".

Москва се приготвя да вкара система със характерен матричен баркод , при която всеки гражданин на града, който се записва онлайн, ще получи неповторим код, който може да покаже на служителите на реда, в случай че го спрат, когато отива до магазина или аптеката, добави Лисенко.

Осем южни района в Русия постановиха през днешния ден сходни на тези в Москва ограничения за карантина, което значи,че над 80 района в страната в този момент са частична изолираност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР