Властите в Москва одобриха строителството на нова супервисока сграда, която

...
Властите в Москва одобриха строителството на нова супервисока сграда, която
Коментари Харесай

В Москва ще строят уникален небостъргач, който ще бъде най-високия в града

Властите в Москва утвърдиха строителството на нова " супервисока " постройка, която ще стане най-високия небостъргач в града. С височина от 404 метра, постройката, която към този момент няма публично име, ще се причисли към няколко други небостъргача в бизнес региона, прочут като Московското сити, написа profit.bg.

" В момента сме в края на стадия по планиране на постройката, който би трябвало да завърши до ноември 2018 година, " споделя проектант Сергей Скуратов пред CNN. " Строителството би трябвало да стартира през 2019 година "


Небостъргачът, който се чака да бъде приключен през 2024 година, ще се издига над актуалната най-висока постройка в Москва - Federation Tower, с височина от 373 метра, която се намира в същия регион.
Новата постройка е проектирана в две съществени елементи. По-ниска 12-етажна конструкция ще е тясната основа на постройката, която е с ширина от едвам 32 метра. Там ще има търговски център, офис площи и други търговски обекти.


Горната част на постройката ще бъде главно жилищна, като небостъргачът ще бъде със 104 етажа. Дизайнът включва и наблюдателна площадка на височина от 399 метра, както и площадка за хеликоптери на покрива.

" Формата на постройката е равнобедрен трапец с ширина 30 метра, съкратен от едната страна и разкриващ гледки към река Москва, " споделя Скуратов. В долната си част постройката ще бъде в ярък цвят, до момента в който в горната е изцяло мрачен.
В съветската столица към този момент изобилства от небостъргачи. Московското сити може да се похвали с пет от 10-те най-високи здания в Европа. Всяка от тях е висока по над 300 метра.


Като цяло в региона има над 20 приключени здания и повече от 10, които сега се строят.
Federation Tower сега е най-високият приключен небостъргач в Европа. Той обаче скоро ще бъде преместен от Лахта центр в Санкт Петербург, която ще е висока 462 метра и се чака да бъде приключена през 2019 година
При завършването си новият небостъргач в Москва ще стане втората най-висока постройка в Европа. Архитектите на постройката обаче настояват, че най-високото изполваземо място в постройката (на височина от 399 метра), ще бъде по-високо от това на Лахта центр, чийто негоден подострен връх стартира на височина от 377 метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР