Властите в Минесота публикуваха видео от миналогодишния инцидент, при който

...
Властите в Минесота публикуваха видео от миналогодишния инцидент, при който
Коментари Харесай

Появи се шокиращо полицейско ВИДЕО, запечатало момента, в който Филандо Кастил беше застрелян при скандалния инцидент в САЩ

Властите в Минесота разгласиха видео от миналогодишния случай, при който чернокожият водач Филандо Кастил беше убит от служител на реда. Видеото от камерата на полицейската кола демонстрира по какъв начин при рутинна инспекция служител на реда Джеронимо Янес открива огън по Кастил, въпреки преди този момент той да го е уведомил със спокоен звук, че носи законно притежавано оръжие у себе си.

След като подрежда на водача да не се пресяга за револвера, самият Янес стреля няколко пъти, до момента в който Кастил, по думите на приятелката му Даймънд Рейнолдс, която също е в колата, се е пресягал за документите си.

Видеото, на която се вижда терзанието на служителя на реда и спокойното държание на Кастил, преди да бъде погубен, е част от доказателствата, събрани в процеса против Янес, който преди дни беше приет за почтен по всички обвинявания, прецизира bTV.

Янес, наследник на мексикански преселник, съобщи пред съда, че се е уплашил за живота си, и по тази причина е стрелял – седем пъти. Пет от патроните попадат в тялото на Кастил, който по-късно умря от раните си.

В момента на стрелбата на задната седалка на колата е дребното дете на Рейнолдс.

Инцидентът закупи международна популярност предишния юли, защото дамата снимаше полицейската акция с телефона си и я излъчи онлайн във „ Фейсбук”. Това провокира диспути из цялата страна за ограниченията, които полицията подхваща, когато става въпрос за малцинства.

Решението на съда в този момент още веднъж провокира неодобрение и хиляди жители излязоха по улиците на столицата на Минесота – Сейнт Пол, с цел да слагат наболелия въпрос за отношението на правоохранителните органи към чернокожите. При демонстрацията се стигна до конфликти, имаше и над 10 задържани.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР