Властите в Мианма ще освободят над 9000 затворници, след като

...
Властите в Мианма ще освободят над 9000 затворници, след като
Коментари Харесай

Мианма помилва над 9000 затворници при новогодишна амнистия

Властите в Мианма ще освободят над 9000 пандизчии, откакто президентът Вин Мин разгласи прошка през днешния ден - първия ден от обичайна Нова година, съобщи Ройтерс.

В обява на страницата си във Facebook президентът заяви, че 9353 пандизчии, в това число 16 чужденци, са били помилвани "като жест по случай отбелязването на Мианмарската Нова година, в името на мира, за наслаждение на хората, както и при взимане поради на филантропични съображения ".

Властите не престават да следят оставащите пандизчии, "които би трябвало да бъдат помилвани ", добави той.

От пандизите в Мианма постоянно има сходни освобождавания по случай този празник, отбелязва Ройтерс.

Към ранния следобяд през днешния ден няколко места за отнемане от независимост бяха почнали да пускат пандизчии, в това число двама политически, сподели Аун Мьо Кьо от Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии (АППЗ) - правозащитна организация с нестопанска цел.

Според АППЗ в Мианма има общо 364 политически пандизчии, които сега са в пандиза или чакат делото си, в това число хора, упрекнати за критикуване на армията, и деятели на етническите малцинства, лишени от независимост, откакто са протестирали против спора сред държавните сили и бунтовници от малцинствени групи.

Сред помилваните не са двамата кореспонденти на Ройтерс, пратени в пандиза за нарушение на Закона за държавната загадка, сподели пред организацията почитан чиновник на пандиза "Инсейн " - място за изтърпяване на санкции в покрайнините на икономическата столица на Мианма Янгон, датиращо от колониалната ера. Двамата кореспонденти са държани там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР