Властите в Малайзия решиха да коригират минималния праг за покупка

...
Властите в Малайзия решиха да коригират минималния праг за покупка
Коментари Харесай

Държава не дава гражданство срещу имоти

Властите в Малайзия взеха решение да поправят минималния предел за покупка на жилище от чужденци от 238 640 USD на 143 180 USD. Причината за сходна „ благотворителност “ е нуждата от ликвидация на огромно количество жилища. Чуждестранните вложители обаче няма да получат против това, че имат благосъстоятелност малайзийско поданство. Друго ограничаване е, че ще могат да употребяват купените недвижимости извънредно и единствено в качеството им на ваканционни парцели.

„ Все още на пазара се следи свръх предложение, заради което поносим загуби. Целта ни е да се отървем от непотребните ресурси, след което още веднъж да повишим цената на жилищата. Сега главното за нас е да подтикваме продажбите “, споделя министър председателят на Малайзия Махатхир Мохамад.

Министърът на жилищното строителство и локалното самоуправление Зураид Камарудин, споделя, че свръх предлагането и цените са разнообразни за обособените райони на страната. Поради това всеки малайзийски щат има право самичък да дефинира минимални цени. Така да вземем за пример, за Пенанга той е 715 900 USD за частни жилища и 238 640 USD за жилища, които са на капиталови фондове, до момента в който на континенталната част минимумът е 238 640 USD за къщи и 119 320 USD за жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР