Властите в Малайзия разследват брака между 11-годишно момиче от Тайланд

...
Властите в Малайзия разследват брака между 11-годишно момиче от Тайланд
Коментари Харесай

Ненаситен имам си взе 11-годишна булка и то за трета жена

Властите в Малайзия проверяват брака сред 11-годишно момиче от Тайланд и 41-годишен малайзиец мохамеданин. Случаят провокира публичен яд и апел за възбраната на брака с деца, оповестява „ Дейли Мейл”.

Че Абдул Карим Че Абдул Хамид, който е търговец на вторични първични материали, скрито си взел трета брачна половинка от Тайланд. Аферата станала обществена, откакто една от другите му дами подала тъжба в полицията. За мюсюлманите минималната възраст за подписване на брак при девойките е 16 години. Това би трябвало да стане в сходство с шериата и със единодушието на родителите на булката. В Малайзия един мъж може да има четири съпруги.

Вицепремиерът на страната Ван Азизах Ван Исмаил съобщи, че бракът е недействителен и не е бил утвърден от съд на шериата. Тя ще се срещне с представителите на властта в понеделник, с цел да обсъдят проблема.

Междувременно се появиха фотоси с „ младоженеца”, който държи за ръка невръстното момиче след брачната гала. Местни медии оповестиха, че Карим, който е и имам в село в северозападната част на страната, към този момент има две дами и 6 деца на възраст сред 5 и 18 години.

Той декларирал, че сватбата е законна и утвърдена от родителите на момичето, които са небогати селяни, добиващи каучук. Щял да направи брака формален, когато момичето навърши 16 години.

Тя пък е представена от локални медии да споделя, че не схваща защо е целият този звук и че е влюбена в Карим.

На два пъти Карим ухажвал детето пред родителите му. То не посещава учебно заведение. Майката споделила, че тя е прекомерно дребна и го помолила да употребяват брака откакто навърши 16.

Активисти в битката за отбрана на децата от принуждение упорстват държавното управление да вдигне минималната възраст за подписване на брак на 18 години.

Според малайзийската национална общественост за човешки права, по данни от държавното управление единствено през 2010 години е имало 15 000 сватби с малолетни булки.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР