Властите в Ливан въведоха извънредно положение за 2 седмициНай-малко 10

...
Властите в Ливан въведоха извънредно положение за 2 седмициНай-малко 10
Коментари Харесай

След ада в Бейрут: 10 пожарникари изчезнаха/ФОТО/

Властите в Ливан вкараха изключително състояние за 2 седмици
Най-малко 10 пожарникари са изчезнали по време на гасенето на пожара, последвал детонацията в Бейрут. Това заяви кметът на града Марван Абуд, съобщи Канал 3. По думите му огнеборците са отишли в региона на пристанището, където е станала детонацията, с две коли. Те били съпроводени също от три коли за спешна помощ. Ливанските сили за гражданска отбрана, които не престават да гасят пожара в Бейрут, към този момент не могат да го потушат.

ВИЖ ОЩЕ: Посланикът ни в Бейрут с разтърсващ роман

Мощна детонация избухна в региона на морското пристанище в Бейрут покрай ливанската военноморска база. Взривната вълна унищожи и повреди десетки къщи, коли, стъкла бяха разрушени в доста квартали на столицата.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмарът в Ливан: Жертвите 78, ранените – над 4000

Според локалните управляващи детонацията е породена от взривяването на цистерни амониев нитрат, иззет от митниците през 2015 година и съхраняван в склад. По последни данни, вследствие на случая са починали над 100 души, повече от 4 000 са ранени .



ВИЖ ОЩЕ: 2 версии за гърмежа в Бейрут

В страната е разгласен тридневен печал. Столицата на Ливан е приета за зона на бедствия, в града е въведено изключително състояние за две седмици.



ВИЖ ОЩЕ: Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР