Властите в Кот д'Ивоар конфискуваха рекордно количество фалшиви лекарства и

...
Властите в Кот д'Ивоар конфискуваха рекордно количество фалшиви лекарства и
Коментари Харесай

В Кот д`Ивоар бяха конфискувани 200 тона фалшиви медикаменти

Властите в Кот д'Ивоар конфискуваха рекордно количество подправени медикаменти и задържаха четирима обвинени по случая, измежду които и един китаец, съобщи Франс прес.

Става дума за 200 тона артикули, които са били или подправени лекарства или лекарства с по-малки дози от нужното. Те са били съхранявани в двуетажна къща и в мазе в Абиджан. Според източник, осведомен с интервенцията, всички стаи в къщата били препълнени с медикаментите. Много от тях били в китайски опаковки.

Използването на подправени медикаменти води до близо 100 000 смъртни случая на година в Африка, съгласно Световната здравна организация. Около 42 % от медикаментите в обращение в субсахарска Африка са подправени, което я прави най-засегнатият от този незаконен трафик регион в света. Престъпниците се възползват от това, че за разлика от трафика на опиати, този на подправени медикаменти не е незаконен. Той се счита за закононарушение, обвързвано с нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност макар смъртните случаи, които предизвиква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР