Властите в Косово забраниха на Цървена звезда да влезе в

...
Властите в Косово забраниха на Цървена звезда да влезе в
Коментари Харесай

Косово не пусна "Цървена звезда" на територията си

Властите в Косово не разрешиха на " Цървена звезда " да влезе в страната, където през днешния ден трябваше да изиграе мач за Купата на Сърбия с подкрепяния от сръбското малцинство отбор на " Трепча ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Podrška Delija!

#fkcz pic.twitter.com/I8W57jYMCI
— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 9 октомври 2019 година

Това докара до напрежение на сръбско-косоварската граница сред косовската полиция от една страна и почитатели на " звездашите " и сръбски политици в Косово от друга. В последна сметка стана ясно, че рейсът на " Цървена звезда " няма да бъде позволен на територията на Косово и играчите бяха принудени да потеглят назад към Белград.

Našim fudbalerima nije dozvoljen ulazak na #Kosovo.

#fkcz pic.twitter.com/NFQmb7JN5E
— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 9 октомври 2019 година

Властите в доминираната от албанци провинция Косово, която разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, обявиха, че организирането на футболен мач с присъединяване на " Цървена звезда " е опит за политическа провокация от страна на сърбите.

Naši fudbaleri i stručni štab izašli su da pozdrave navijače.

#fkcz #Kosovo pic.twitter.com/PAbhmf7bIe
— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 9 октомври 2019 година

Същевременно сръбски публични лица желаеха от ФИФА и УЕФА Косово да бъде изключено от двете организации. Сръбският министър на защитата Александър Вулин даже съобщи, че " Цървена звезда " е " един от сръбските знаци и по тази причина не се приема добре измежду враговете на Сърбия. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР