Властите в Косово забраниха на шампиона на Сърбия по футбол

...
Властите в Косово забраниха на шампиона на Сърбия по футбол
Коментари Харесай

Напрежение на границата: Косово не пусна на територията си Цървена звезда

Властите в Косово не разрешиха на първенеца на Сърбия по футбол Цървена звезда да влезе в страната, където през днешния ден трябваше да изиграе мач за купата на Сърбия с подкрепяния от сръбското малцинство отбор на Трепча.

Това докара до напрежение на сърбо-косоварската граница сред косовската полиция от една страна и почитатели на Цървена звезда и сръбски политици в Косово от друга. В последна сметка стана ясно, че рейсът на " звездашите " няма да бъде позволен на територията на Косово и играчите бяха принудени да потеглят назад към Белград.

Властите в доминираната от албанци провинция Косово, която разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, обявиха, че организирането на футболен мач с присъединяване на Цървена звезда е опит за политическа провокация от страна на сърбите.

Същевременно сръбски публични лица желаеха от ФИФА и УЕФА Косово да бъде изключено от двете организации. Сръбският министър на защитата Александър Вулин даже съобщи, че Цървена звезда е " един от сръбските знаци и по тази причина не се приема добре измежду враговете на Сърбия. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР