Властите в Колорадо потвърдиха смъртта на 34-годишен местен жител четири

...
Властите в Колорадо потвърдиха смъртта на 34-годишен местен жител четири
Коментари Харесай

Домашен гущер захапа и уби собственика си

Властите в Колорадо потвърдиха гибелта на 34-годишен локален гражданин четири дни, откакто той беше ухапан от един от двата си домашни гущепа, които са " чудовища " от типа Гила.

Създанията са отровни влечуги, произхождащи от югозападните щати. Техните ухапвания нормално не са съдбовни за хората.

Но специалист сподели, че жертвата може да е получила алергична реакция. Смята се, че последната гибел на човек от такова захапване е през 1930 година

Този случай необичаен, че „ даже не e случай в медицински вестник “, сподели доктор Ник Брандехоф, медицински токсиколог и специалист по влечуги, пред CBS News Colorado.

„ По-голямата част от ухапванията предизвикват локално отичане и кървене “, сподели той. Д-р Брандехоф добави, че гибелта от предходната седмица " акцентира, че всички отровни животни би трябвало да бъдат уважавани ".

Съобщава се, че жертвата от окръг Джеферсън, която не е разпозната, е имала две от месоядните влечуги, написа BBC.

Гила чудовищата са най-големите гущери в страната и могат да порастват до към 22 инча (56 см) дължина, съгласно Смитсоновия институт. Наречени са на река Гила. Съществото, което ухапа мъжа в понеделник, 12 февруари, беше младо, с дължина към 12 инча.

Той беше откаран в болница и умря предишния петък. Службата на правосъдния доктор в окръг Джеферсън е направила аутопсия, само че организира спомагателни токсикологични проучвания, с цел да дефинира точната причина за гибелта.

Незаконно е да притежавате представители на типа в щата без лиценз. Мъжът е имал и тарантули, които не са противозаконни за владение.

Криминален следовател от парковете и дивата природа в Колорадо сподели пред CBS, че неговият екип е бил помолен да отстрани двете чудовища Гила от вкъщи.

Обитаващите пустинята гущери ще бъдат отведени в рехабилитация за диви животни в различен щат, само че животното, което ухапа мъжа, първо ще бъде превозено тази седмица до лаборатория в Университета на Северно Колорадо.

Там отровата му ще бъде извлечена и изследвана, с цел да научи повече за какво ухапването му е довело до гибелта на притежателя му.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР