Властите в Китай са забранили пътуванията от още два града,

...
Властите в Китай са забранили пътуванията от още два града,
Коментари Харесай

Китай блокира още два града близо до Ухан заради коронавируса

Властите в Китай са забранили пътуванията от още два града, които се намират покрай Ухан, който е огнището на новия ковид, който е гибелен, оповестяват международните информационни организации.

Общо към 19 млн. души са наранени в трите града в провинция Хубей, като популацията на Ухан е към 11 млн. души, на Хуанган е към 7 млн. души, а на Ежу - към 1 млн. души.

Властите разшириха рестриктивните мерки за пътешестване до още два централни китайски града, часове откакто оповестиха, че 17 души са починали, а 617 души са се заразили от заболяването.

Ограниченията за пътешестване с трен и с различен тип превоз се ползват за десетки милиони хора и идват единствено дни преди китайската Нова година, когато стотици милиони хора пътуват из страната и отвън нея.

Китайските управляващи по-рано през днешния ден блокираха Ухан, огромен пристанищен град с повече от 11 млн. души население и център на болестта, която се популяризира в няколко други страни по света, като това наложи анулацията на полети и влакове, тръгващи от града, а също и прекъсване на рейсове, метрото и фериботите в границите на града.

До вечерта управляващите възнамеряват да блокират 7-милионния Хуанган, който се намира на към 50 км източно от Ухан, и да затворят жп гарите в близкия град Ежу, в който живеят към 1 млн. души.

В Хуанган публичният превоз и отпътуващите влакове би трябвало да спрат обслужването в среднощ. Жителите няма да могат да напущат града без особено позволение. В Ежу всички жп гари трябваше да бъдат затворени.

В Ухан локалните хора споделят, че суматохата нараства, откакто градът е под обсада.

Новият ковид, който за път беше регистриран в края на декември, умъртви минимум 17 души и по последни данни разболя 617 души, в това число в Тайван, Япония, Тайланд, Южна Корея и Съединени американски щати. Новият вирус разсъни призрака от повтаряне на епидемията от SARS, която избухна в Китай през 2002 и 2003 година и се популяризира бързо, макар че управляващите прикриваха сериозността на рецесията. Този вирус в края на краищата умъртви повече от 800 души по целия свят.

Приблизително 30 000 души приблизително летят от Ухан дневно, демонстрират данните от въздушния трафик. Много повече хора излизат от града, употребявайки наземен превоз като влагове и коли. Градът е индустриален и търговски център в Централен Китай, където се намират най-голямото летище и пристанище в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР