Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови

...
Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови
Коментари Харесай

Китайската чума захапа и Нидерландия

Властите в Китай са записали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от ковид, а 44 души са умряли. Така общият брой на инфектираните доближи 78 824, а смъртните случаи към този момент са 2788, заяви Държавният комитет по въпросите на опазването на здравето и хигиената на Китай. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, означи Ройтерс.

В Южна Корея броят на инфектираните доближи 2022, откакто бяха регистрирани 256 нови случая, оповестиха здравните управляващи на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, съобщи Франс прес. Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в прилежащата провинция Северен Кьонсан. Броят на умрелите остава неизменен - 13 души.
Пациент в Нидерландия бе диагностициран с новия ковид. Това е първият доказан случай на Ковид-19 в страната, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс. Пациентът е от южния град Тилбург и неотдавна е пътувал в Северна Италия.

Междувременно нови пет случая на ковид бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 7, съобщи ДПА. Трима от пациентите са се заразили отвън скандинавската страна. Съседна Норвегия заяви за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР