Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови

...
Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови
Коментари Харесай

По-малко нови случаи на коронавирус в Китай, първи заразен в Нидерландия

Властите в Китай са записали за последното денонощие 327 нови случая на заболяване от ковид, а 44 души са умряли. Така общият брой на инфектираните доближи 78 824, а смъртните случаи към този момент са 2788, заяви Държавният комитет по въпросите на опазването на здравето и хигиената на Китай, представен от ТАСС. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, означи Ройтерс.

В Южна Корея броят на инфектираните доближи 2022, откакто бяха регистрирани 256 нови случая, оповестиха здравните управляващи на най-засегнатата от епидемията страна в света след Китай, съобщи Франс прес. Повечето от новите случаи са в град Тегу, огнище на епидемията в Южна Корея, както и в прилежащата провинция Северен Кьонсан. Броят на умрелите остава неизменен - 13 души.

Пациент в Нидерландия бе диагностициран с новия ковид. Това е първият доказан случай на Ковид-19 в страната, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс. Пациентът е от южния град Тилбург и неотдавна е пътувал в Северна Италия.

Медицински сестри в Ухан молят за интернационална помощ в битката с ковид

Междувременно нови пет случая на ковид бяха регистрирани в Швеция, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 7, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Трима от пациентите са се заразили отвън скандинавската страна. Съседна Норвегия заяви за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР