Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца

...
Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца
Коментари Харесай

Китай ще ваксинира срещу COVID-19 деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст

Властите в Китай позволиха да бъдат имунизирани против ковид деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст. Това заяви през днешния ден на брифинг представителят на здравното ведомство Цуй Ган, предава ТАСС.

В момента на имунизация подлежат най-много хора от 18-годишна възраст нагоре, само че съответните държавни организации към този момент утвърдиха за незабавно потребление инактивирани ваксини, с които да се ваксинират хора на възраст от 3 до 17 години, уточни Цуй Ган. По думите му държавното управление е провело експертна група, която да създаде политика за имунизиране на деца и юноши.

По последни публични данни по време на всеобщата имунизация в Китай, почнала на 15 декември, са сложени до момента над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона индивида в страната с население от към 1,4 милиарда души са получили най-малко по една доза. Широко се употребяват препаратите на локалните компании Синовак и Синофарм.

Китайските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за 22 нови случая на КОВИД-19 против 21 през вчерашния ден. Девет от тях са локални случаи - повече от вчерашните шест, осведоми Ройтерс. Всички нови локални случаи са открити в южната провинция Гуандун.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР