Властите в Китай откриха новия коронавирус по опаковките замразена морска

...
Властите в Китай откриха новия коронавирус по опаковките замразена морска
Коментари Харесай

Откриха коронавирус по опаковки на замразени морски дарове в Китай

Властите в Китай откриха новия ковид по опаковките замразена морска храна , пристигнала от пристанищния град Далиан, оповестява " Ройтерс ".

Вирусът е открит по външната опаковка на замразена морска храна, купена от три компании в Янтай , пристанищен град в източната провинция Шандонг.

Градската администрация в Янтай съобщи в изказване, че морските блага са от вносна пратка , която каца в Далиан, само че не споделя от кое място произлиза.

През юли митническите чиновници в Далиан , огромно пристанище в североизточната провинция Ляонин, откриха ковид по опаковката на замразени скариди, импортирани от Еквадор , а Китай по-късно спря вноса от трима производители на скариди в Еквадор.

Част от морските блага , закупени от трите янтайски компании, са били модифицирани за експорт , а останалите са съхранявани в хладилни хранилища и не са влизали на пазара . На въпрос, дали някои от модифицираните морски блага са изнесени, член на личния състав в отдел за реакция на вируса на ковид в Янтай отхвърля да отговори и пренасочва " Ройтерс " към изказването на градската администрация на Янтай.

Властите са запечатали стоките , а всеки, който е боравил със стоките, е под карантина и е тестван негативно за ковид, се показва и изказването на управляващите.

Последното огнище на ковид в град Далиан е от края на юли, като първият случай работи в компания за преправка на морски блага. До 9 август Далиан е отчел общо 92 случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР