Властите в Кипър се борят с огромен пожар в северозападната

...
Властите в Кипър се борят с огромен пожар в северозападната
Коментари Харесай

Кипър в огнен капан

Властите в Кипър се борят с голям пожар в северозападната част на острова.

След доста тежка нощ сутринта сили на пожарната, полицията, гражданска защита и Националната армия не престават борбата за окончателното преодоляване на пожара, откакто малко след среднощ те съумяха да го слагат под надзор.

Над 250 души, 50 противопожарни коли и 4 хеликоптера са взели участие в потушаването на огъня, който избухна нощес към 19.00 часа в северозападната част на острова. Той се популяризира бързо на три фронта, подпомаган от мощните ветрове, а гористата и труднодостъпна околност в допълнение затруднява гасенето му. Вече са изгорени 30 хектара гъста борова гора.

В режим на подготвеност бяха сложени противопожарните сили и в окупираните територии, защото огънят се движеше и към тях, само че бе спрян преди буферната зона.

Кипър публично изиска помощ от Израел за справяне с пожара. Еврейската страна беше подготвена да изпрати 3 самолета за разпространяване на вода, само че при променената обстановка тази заран се счита, че това няма да е належащо. Гърция също предложи помощ.

Сутринта полицията арестува 35-годишен локален гражданин по съмнение за присъединяване в причиняването на пожара. Очаква се той скоро да бъде изправен пред съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР