Властите в Киев подготвят провокация в Донбас с цел да

...
Властите в Киев подготвят провокация в Донбас с цел да
Коментари Харесай

Киев готви провокации за провалянето на световния шампионат по футбол в Русия

Властите в Киев приготвят провокация в Донбас за да провалят международното състезание по футбол в Русия през юни. Това разказал за интернет-изданието Украйна.ру известният съветски политолог Олег Матвейчев. Той съобщил, че за задачата украинската войска на стеснен сектор от фронта ще концентрира ударна група, която след ненадейно нахлуване ще завземе 5-6 селища от ДНР и ЛНР.

В отговор опълченците ще стартират контранастъпление и украинците внезапно ще правят отстъпка на авансово готови позиции, като опълченците освен ще освободят окупираните селища, само че и ще се увлекат и ще навлязат зад разграничителната линия на прикосновение.

Според Матвейчев, в следствие тази украинска провокация ще бъде показана пред света като „ експанзия на Русия” и след последвалото медийно нагнетяване и подправяне на обстановката ще бъде провалено международното футболното състезание.

В Украйна естествено ще бъде въведено „ изключително положение”, при което страната в избрана степен ще премине в армията и военизираните структури – ограничавания в медиите и обществените мрежи, свободата на словото и събирания на хора, комендантски час. Така цялата власт ще се окаже в ръцете на президента Петро Порошенко, който ще получи изключителни компетенции. Под въпрос ще се окажат президентските избори при започване на 2019 година, предвижда Матвейчев.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР