Властите в Канада в четвъртък започнаха дългоочаквано преразглеждане на своите

...
Властите в Канада в четвъртък започнаха дългоочаквано преразглеждане на своите
Коментари Харесай

Канада прави преглед на своите разпоредби за канабиса

Властите в Канада в четвъртък започнаха дълго чакано преразглеждане на своите разпореждания за канабиса. Това се случва четири години, откакто страната стана първата огромна стопанска система, която легализира използването му за забавление, заяви Агенция Франс Прес.

Експертна група, ръководена от Морис Розенберг, някогашен заместник-министър на правораздаването, би трябвало да мери въздействието на легализацията върху младежта, коренното население и други, както и стопанската система и противозаконния пазар, които новият режим трябваше да измести.

Панелът също по този начин би трябвало да изследва регулаторните тежести върху промишлеността и да дефинира дали би трябвало да се поддържа обособена рамка за здравната марихуана - която е законна от 2001 година - с цел да се обезпечи достъп на пациентите.

Задължителният обзор, който идва с една година забавяне заради пандемията, се чака да отнеме 18 месеца.

Индустрията се оплака от извънредно високи налози върху канабиса , обилие от магазини - както лицензирани, по този начин и нелицензирани - и ограничавания върху рекламата и маркетинга, които затрудняват конкуренцията с черния пазар.

На конференция министърът на опазването на здравето Жан-Ив Дюкло сподели, че предварителните данни тази година демонстрират, че 69 % от пазара на канабис се е преместил от противозаконни източници към законни , контролирани снабдители.
 Канада е втората страна в света след Уругвай, легализирала канабиса
Канада е втората страна в света след Уругвай, легализирала канабиса

Специализираните магазини за продажба на канабис в Канада отвориха порти

Преразглеждането, сподели той, ще помогне на държавното управление " да ускори закона (за канабиса), тъй че да дава отговор на потребностите на всички канадци, като в същото време продължава да измества противозаконния пазар ".

Министърът на зависимостите Каролин Бенет сподели: " Знаехме, че младежите са изложени на нараснал риск от вреди от канабиса, като проблеми с психологичното здраве, в това число взаимозависимост и разстройства, свързани с тревога и меланхолия. "

Кампаниите за осведомление на обществеността, сподели тя, са създали " младежите по-наясно с вредите от потреблението на канабис ", само че тяхното равнище на ползване не е спаднало след легализирането, както се надяваше.

По-скоро тя остава релативно постоянна, сподели тя.

Според държавни данни 25 % от популацията, или 9,5 милиона канадци, са употребявали канабис през 2021 година, което е малко по-малко от миналата година.

Припомняме, че през 2018 година, Канада стана втората страна в света след Уругвай, легализирала канабиса. 

Притежанието на канабис за първи път се трансформира в закононарушение в Канада през 1923 година, само че за здравна приложимост марихуаната е легализирана от 2001 година

Уругвай е първата страна в света, която легализира марихуаната за забавление през 2013 година Няколко американски щата също отстраниха възбраната.

В Канада на обществени места се позволява владеене на марихуана до 30 грама, а в домашни условия е безкрайно или до 150 грама единствено в Квебек.
 Канбера първа легализира марихуаната за персонална приложимост с развлекателна цел
Канбера първа легализира марихуаната за персонална приложимост с развлекателна цел

Законодателното заседание на Австралийската столична територия гласоподава за узаконяване притежанието на марихуана до 50 грама

Тези, които продават марихуана на деца, могат да влязат в пандиза до 14 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР