Властите в Канада ще върнат ремонтирана руска турбина на Германия,

...
Властите в Канада ще върнат ремонтирана руска турбина на Германия,
Коментари Харесай

Канада връща на Германия турбина за Северен поток 1

Властите в Канада ще върнат ремонтирана съветска турбина на Германия, нужна за поддръжката на газопровода " Северен поток 1 ".

Това заяви министърът на естествените запаси на Канада в изказване в събота, представен от " Ройтерс ".

Канадското държавно управление, което издава " лимитирано във времето и подлежащо на анулация позволение ", с цел да освободи връщането на турбините от своите съветски наказания, съобщи, че този ход ще подкрепи " способността на Европа да има достъп до надеждна и налична сила , защото те не престават да се отклоняват от съветския нефт и газ. "

Канада също разгласи, че ще разшири глобите против енергийния бранш на Русия, с цел да включи промишленото произвеждане.
 Канада глоби лица и организации, подкрепящи Русия
Канада глоби лица и организации, подкрепящи Русия

По-рано Русия глоби канадци

Новите наказания на Канада " ще се ползват за превоз и производството на метали и транспортно, компютърно, електронно и електрическо съоръжение, както и машини ".

Руският " Газпром " (GAZP.MM) понижи потенциала по газопровода " Северен поток 1 " от Русия до Европа до едвам 40% от нормалните равнища предишния месец, като се базира на забавеното връщане на оборудването, обслужвано от немската Siemens Energy в Канада.

Siemens Energy не е върнала незабавно молба за коментар в събота.

Канада сподели, че " при липса на нужното доставяне с природен газ немската стопанска система ще понесе доста съществени компликации и самите германци ще бъдат изложени на риск да не могат да отопляват домовете си с наближаването на зимата ".

Германското държавно управление, което не отговори незабавно на искане за коментар в събота, в петък удостовери, че е получило позитивен сигнал от Канада по отношение на турбина, нужна за поддръжката на Северен поток 1. Прочетете още

Александра Чициж, президент на украинско-канадския конгрес, сподели в съботно изказване, че " нашата общественост е надълбоко разочарована от решението на канадското държавно управление да остъпи пред съветското изнудване ".

Групата съобщи, че Канада основава " рисков казус, който ще докара до намаляване на режима на наказания, натрапен на Русия ".

Турбината ще бъде изпратена първо в Германия, която по-късно ще я достави на съветския държавен Газпром, сподели държавен източник пред Ройтерс по-рано тази седмица.

Решение за връщане на турбината към този момент е взето, сподели източник, осведомен с казуса, сподели Ройтерс в четвъртък.

В петък Кремъл съобщи, че ще усили доставките на газ за Европа, в случай че турбината бъде върната.

Украйна се опълчи на предаването на турбината на " Газпром " от Канада и Киев счита, че сходен ход би осуетил глобите против Русия, сподели източник от украинското енергийно министерство в четвъртък.

Канадският министър на външните работи Мелани Жоли съобщи в събота в изказване, че " Канада е непоколебима в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Канада няма да отстъпи в натиска върху съветския режим ".
 Канада удря с нови наказания съветския нефт и газ
Канада удря с нови наказания съветския нефт и газ

Заради съветската инвазия в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР