Властите в Калифорния заявиха в понеделник, че ще спрат всички

...
Властите в Калифорния заявиха в понеделник, че ще спрат всички
Коментари Харесай

Калифорния спира да купува автомобили от компании, които не подкрепиха щата в борбата с вредните емисии

Властите в Калифорния обявиха в понеделник, че ще спрат всички покупки на нови транспортни средства за щатския автопарк от производителите GM, Toyota, Fiat Chrysler и други. Ходът в поддръжка на регулирането и ограничението на нездравословните излъчвания в атмосферата.

Между 2016 и 2018 година Калифорния закупи транспортни средства за 58,6 милиона $ от General Motors, за 55,8 милиона $ от Fiat Chrysler Automobiles, за 10,6 милиона $ от Toyota и 9 милиона $ от Nissan, написа Reuters.

В рамките на предишния месец GM, Toyota, Fiat Chrysler и членовете на комерсиалната асоциация Global Automakers поддържаха напъните на администрацията на Тръмп да попречва Калифорния да дефинира свои лични стандарти за излъчвания, които са доста по-строги от плануваните такива от Белия дом.

Говорителят на GM Жанин Джиниван съобщи в изказване, че е тъпо, че Калифорния ще спре да купува електрическия модел Bolt.

" Премахването на транспортни средства като Chevy Bolt и забраняването на GM и други производители даже от обсъждане за предложение на електрически автомобили ще понижи избора на Калифорния за налични електрически транспортни средства, създадени в Съединени американски щати. Това ще ограничи способността на жителите и на управата да реализират задачата си да сведе до най-малко въглеродния отпечатък на държавното управление - цел, която в GM споделяме ", сподели Джиниван по отношение на новината.

Останалите автомобилни производители са отказали коментар пред организацията към този момент.

От януари щатът ще купува транспортни средства единствено от автомобилни производители, които признават законните пълномощия на Калифорния да дефинира сама нормите за нездравословни излъчвания. Това са Ford, Honda, BMW и Volkswagen, които през юли подписаха договорка с Калифорния, с цел да следват ревизираните от щата стандарти за нездравословни излъчвания от транспортните средства.

" Производителите на коли, които са избрали да бъдат от неверната страна на историята, ще бъдат и от губещата страна на покупателната дарба на Калифорния ", съобщи в изказване губернаторът на Калифорния Гавин Нюзом.

Калифорния закупи $ транспортни средства от Ford за 69,2 милиона $, а от Honda - за 565 000 $ през упоменатия горе тригодишен интервал.

Освен това щатът разкри, че неотложно след приемането на регулацията, към този момент няма да разрешава на държавните организации да купуват седани с бензинови мотори, като се изключи някои транспортни средства за социална сигурност.

Правилата за нездравословните излъчвания от транспортните средства в Калифорния са признати и от 13 други щата.

В петък Калифорния и 22 други щата оспориха решението на администрацията на Тръмп да отнеме законните пълномощия на Калифорния да дефинира сама разпоредбите за нездравословни излъчвания от транспортни средства и да изисква увеличение на броя на транспортните средства с нулеви излъчвания.

През август 2018 година администрацията на Тръмп предложи да се замразят условията за успеваемост на горивата на равнищата от 2020 година до 2026 година, като се извърнат плануваните 5% годишни нараствания.

Окончателните условия на администрацията на Тръмп се чакат през идващите месеци и се планува с малко да покачат успеваемостта на горивото по отношение на първичното предложение. Това като резултат би било по-малко строго от разпоредбите на Обама или компромисните правила в Калифорния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР