Властите в Италия организираха вземане на кръвни проби в региона

...
Властите в Италия организираха вземане на кръвни проби в региона
Коментари Харесай

Правят 150 000 кръвни тестове в региона на Рим

Властите в Италия проведоха взимане на кръвни проби в района към Рим, с цел да се реши, какъв брой пора са били наранени от ковид, откакто епидемията удари страната.
Набирането на повече данни ще покаже по какъв начин вирусът се е движел измежду популацията, написа „ Гардиън “, представени от " БГНЕС ".
През идващите дни районът на Лацио, в който попада и столицата Рим, ще извърши 150 000 кръвни проучвания на здравни служащи и служители на реда, които са изложени най-вече на риск от заразяване с ковид.
Подобни проби към този момент са почнали в други райони, в това число в Ломбардия, която е най-силно наранена от ковид.
Серджо Бернардини - професор по биохимия и шеф на лабораторията в римската болница „ Tor Vergata “, съобщи, че огромните старания за скрининг ще дадат по-подробна оценка на броя на хората, които са инфектирани с вируса.
„ В реалност те евентуално са доста по-многобройни, осем до 10 пъти повече от данните, с които разполагаме през днешния ден “, счита той.
Тестовете, за които нужна единствено капка кръв, откриват съществуването на антитела, показващи, че индивидът е бил изложен на вируса в избран миг. Надеждата е, че засегнатият е развил имунитет към вируса, макар че това не е обезпечено.
Положителен резултат „ не значи, че сте предпазени, това не е лиценз за връщане към естественото всекидневие “, предизвести Бернардини.
Абсолютно наложително е да продължи потреблението на маски, което е по-важно даже от това да се знае дали човек има антитела или не.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР