Властите в испанската столица Мадрид се отказаха от силно критикуван

...
Властите в испанската столица Мадрид се отказаха от силно критикуван
Коментари Харесай

Мадрид се отказва от карта за имунитет срещу Covid

Властите в испанската столица Мадрид се отхвърлиха от мощно подложен на критика проект за предоставяне на " карта за имунитет " на хора, посочили позитивна проба за антитела против ковид, с цел да могат да се радват на високорискови места като спортни зали, питейни заведения и музеи, предава Ройтерс.

В северозападната област Галисия обаче управляващите оповестиха санкции до 601 000 евро за гости от рискови региони, които не се впишат в онлайн указател.

С съвсем 13 000 случая, открити през последните седем дни, Испания се бори с възобновление на вируса, което кара областите да бързат да вкарват нови ограничения за сигурност и подтикна Англия да вкара карантина за завръщащите се хора. Мадрид, който беше най-тежко обиден от върховото равнище на болестта при започване на април, само че след това съумя да ограничи новите заразявания, беше първият испански район, обмислил системата с картите.

Политици, правозащитни организации и епидемиолози порицаха плана, разгласен от регионалния водач Исабел Диас Аюсо, определяйки го като евентуално дискриминационен и медицински голословен.
Но след седмично държавно съвещание на мадридските управляващи нейният заместител Игнасио Агуадо съобщи на конференция, че противоречивите карти в действителност няма да бъдат издавани.

" Това би бил указател с проведена, обновена информация, който само да служи за информация на здравните служби, с цел да могат да вземат епидемиологични решения ", сподели той по отношение на смяната в проектите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР