Властите в Испания обявиха днес, че 950 души са починали

...
Властите в Испания обявиха днес, че 950 души са починали
Коментари Харесай

Испания се огъва под натиска на коронавируса

Властите в Испания оповестиха през днешния ден, че 950 души са умряли от ковид през последните 24 часа - черен връх за едно денонощие, предадоха международните организации.

Така общият брой на жертвите на болестта стана 10 003. За същия интервал в страната са регистрирани нови 8102 случая, с които болните станаха общо 110 238. Най-много са инфектираните в столицата Мадрид - 32 155.

Оздравелите от Ковид-19 са 26 743, а повече от 54 000 са приети в болница.

Заради пандемията близо 900 000 испанци, повече от половината от тях краткотрайно заети, изгубиха своята работа, откакто от средата на март цялата страна беше сложена под строга карантина, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, демонстрират данни на общественото обезпечаване, представени от Ройтерс.

Най-силно наранени са секторите на туризма и строителството.

Броят на публично записаните като безработни в Испания набъбна през март до 3,5 милиона, което е най-високото равнище от април 2017 година Ройтерс отбелязва, че тези данни не включват всички изгубени работни места, защото не всички служащи са публично регистрирани като безработни.

" Това е безусловно невиждана обстановка ", съобщи на конференция министърът на труда Йоланда Диас и добави, че това е най-голямото месечно нарастване на безработицата, което в миналото е било записано в Испания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР