Властите в Испания издадоха нова заповед за арест на бившия

...
Властите в Испания издадоха нова заповед за арест на бившия
Коментари Харесай

Испанските власти издадоха нова заповед за арест на Пучдемон

Властите в Испания издадоха нова заповед за арест на някогашния ръководител на испанската самостоятелна област Каталуния Карлес Пучдемон, оповестява „ Фокус”. Обвиненията към него са за образуване на бунт и корист с държавни средства.

Пучдемон беше една от основните фигури в инициирането на референдум и последвалото оповестяване на самостоятелност на района от Испания.
Затвор за девет души, взели участие в референдума за самостоятелност на Каталуния през 2017 година Върховният съд на Испания реши те да излежат присъди сред 9 и 13 години
По-рано през днешния ден Върховният съд в Мадрид осъди деветима каталунски водачи на отнемане от независимост за период от 9 до 13 години за противодържавна активност и корист с обществени средства.

Прокуратурата настоя за по-строги санкции за обвинените. Тя прикани на някогашния вицепредседател на Женералитата на Каталуния Ориол Жункерас да бъде наложено наказване за 25 година затвор.

Трима други министри на Барселона бяха наказани на по 12 година отнемане от независимост.
Две години от несполучливия референдум за самостоятелност на Каталуния Голям митинг ще ознаменува събитието
Пучдемон, който живее в заточение в Белгия, разгласи за кошмарни присъдите на Върховния съд на Испания против част от водачите на сепаратисткото придвижване в испанската самостоятелна област.

100 anys de presó en total. Una barbaritat. Ara més que mai, al vostre costat i al de les vostres famílies. Toca reaccionar, com mai. Pel futur dels nostres fills i filles. Per la democràcia. Per Europa. Per Cataunya.
— Carles Puigdemont (@KRLS) October 14, 2019
„ Общо 100 години затвор. Какъв призрачен сън “, написа Пучдемон в „ Туитър “. „ Трябва да реагираме. Заради бъдещето на нашите синове и дъщери. Заради демокрацията. Заради Европа. Заради Каталуния “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР