Властите в Иран съобщиха, че причина за катастрофиралия украински самолет

...
Властите в Иран съобщиха, че причина за катастрофиралия украински самолет
Коментари Харесай

Иран заяви, че „човешка грешка“ е причината за сваления украински самолет

Властите в Иран оповестиха, че причина за авариралия украински аероплан край столицата Техеран е „ човешка неточност “.

В изказване се споделя, че въоръжените сили на страната „ непреднамерено “ са свалили самолета, прелетял до сензитивна зона, принадлежаща на Иранската революционна армия, написа Би Би Си.

При случая починаха всички 176 души на борда.



В „ Туитър “ иранският външен министър Мохамед Зариф съобщи, че част от виновността за авиокатастрофата в " спешен миг " е „ американският авантюризъм “.

Първоначално Техеран отхвърляше негова ракета да е свалил Боинга в сряда. Напрежението обаче се повиши, откакто Съединени американски щати и Канада (голяма част от пасажерите са били с канадски паспорти), цитирайки разузнаването, се сплотиха към позицията, че точно Иран е виновен за случая, евентуално несъзнателно.
Иран отхвърля негова ракета да е свалила украинския аероплан Техеран предложения "Боинг " и страните, чиито жители са жертви на злополуката, да вземат участие в следствието
Катастрофата с украинския аероплан пристигна часове, откакто Иран изстреля ракети по две американски военни бази в Ирак.

Някои американски медии спекулират, че иранските въоръжени сили са сбъркали пътническия аероплан с боен в миг, в който Иран се приготвяше за ответен удар против Съединени американски щати поради гибелта на военачалник Касем Сулеймани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР