Властите в Иран са арестували петима иранци по обвинения в

...
Властите в Иран са арестували петима иранци по обвинения в
Коментари Харесай

Иран обяви, че арестувал през последните месеци петима иранци за шпионаж и двама са вече осъдени на затвор

Властите в Иран са арестували петима иранци по обвинявания в шпионаж за Израел, Англия и Германия, като минимум двама от тях са приети за отговорни и наказани на отнемане от независимост. Това заяви през днешния ден на виртуална конференция представителят на иранската правосъдна система Голамхосейн Ширхани, представен от Ройтерс.

Той посочи, че петимата са били задържани "през последните месеци ". Един от наказаните на име Шахрам Ширхани е шпионирал в интерес на английското разузнаване и се е опитвал да вербува ирански представители да сътрудничат на МИ6, сподели представителят. По думите му Ширхани е предал класифицирана информация за иранската централна банка и за контракти на министерството на защитата.

Иран спря вестник, разгласил мнение на специалист, усъмнил се в данните за COVID-19

Другият наказан - Масуд Мосахеб, общоприет секретар на иранско-австрийското сдружение за другарство - е получил присъда от 10 години затвор. Той бил шпионирал в интерес на израелската разследваща организация Мосад и за немското разузнаване, добави представителят. Той не даде детайлности за останалите трима задържани, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР