Властите в Иран решиха временно да спрат доставките на електроенергия

...
Властите в Иран решиха временно да спрат доставките на електроенергия
Коментари Харесай

Иран спира износа на ток за съседите си

Властите в Иран взеха решение краткотрайно да спрат доставките на електрическа енергия за прилежащите страни, в това число за Ирак. Това съобщи енергийният министър на Ислямската република Реза Ардаканиян, заяви през днешния ден новинарският уебсайт ”Шафак нюз ”, представен от ТАСС.
" Ще сведем до нула доставките на вода и електричество за Ирак, Пакистан и Афганистан ", сподели той. Тази стъпка се дължи на енергийната и водна рецесия, връхлетяла Иран, изясни министърът.

Според специалисти от района решението на Техеран може да изостри ситуацията в южните провинции на Ирак. Преди към седмица там започнаха митинги по-специално поради спирания в токоподаването на фона на сегашните горещини в района. Започнали в Басра, мирните демонстрации обгърнаха през днешния ден на процедура цялостен Южен Ирак, показва ТАСС.

Властите на Ирак сложиха силовите структури в нараснала бойна подготвеност и обявиха, че ще вземат ограничения против подстрекателите, употребяващи мирните акции за лични цели. Решението на рецесията в южните провинции е поверено на специфична междуведомствена комисия, отбелязва организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР