Властите в индийски Кашмир започнаха постепенно да облекчават наложените крайни

...
Властите в индийски Кашмир започнаха постепенно да облекчават наложените крайни
Коментари Харесай

Индия отпусна леко хватката над Кашмир

Властите в индийски Кашмир започнаха последователно да облекчават наложените крайни ограничения за сигурност след решението на Делхи да ограничи автономията на популации най-вече с мюсюлмани щат Джаму и Кашмир. Започнало е възобновяване на фиксираните телефонни услуги, а наложените ограничения се анулират в множеството региони, правителствените служби също работят. 
Полицията заяви, че рестриктивните мерки върху напредването на хора са облекчени в на няколко места в района, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Автобусите от публичния превоз, мобилните телефонни услуги и интернет още веднъж работят в някои региони на Кашмир. Според някои медии обаче рестриктивните мерки са отслабени най-вече в регион Джаму с преобладаващо индуско население, където нямаше антиправителствени митинги.
Силите за сигурност остават в положение на нараснала подготвеност откакто стотици излязоха на улиците на Шринагар през вчерашния ден след петъчната молитва. Правителството наложи ограниченията за сигурност, с цел да се избегнат безредици след взетото на 5 август решение за ограничение на автономията на района.
Днес индийски и пакистански сили се обстрелваха с миномети и огнестрелни оръжия през линията, която разделя Кашмир. И двете страни претендират за надзор над целия район.
Говорител на индийската войска заяви, че пакистанските сили са умъртвили един боец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР