Властите в Индия разследват случаи на неидентифицирана болест, заради която

...
Коментари Харесай

Мистериозна болест вкара в болница над 200 души в Индия |

Властите в Индия проверяват случаи на неидентифицирана болест, поради която над 200 души са постъпили в болница през уикенда в град Елуру, щата Андра Прадеш.

Пациентите са с необятен набор от признаци - от гадене до припадъци и изпадане в безсъзнание, оповестява Би Би Си.

В държавната болница в Елуру са освободени спомагателни кревати, в случай че вълната продължи.

Според локални медии всички пациенти са тествани са Ковид и са негативни.

Представител на локалната болница споделя пред The Indian Express: " Болните, изключително децата, стартират ненадейно да повръщат, откакто са се оплакали от парене в очите. Някои получиха пристъпи или припадъци. "

Много от приетите в болница са оздравели бързо и са изписани.

Здравният министър на Андра Прадеш споделя, че кръвните проучвания не са посочили вирусна зараза.

" Изключихме отравяне на водата или замърсяване на въздуха като причина, откакто инспектори посетиха местата, където хората са се разболели ", споделя той. " Това е мистериозна болест и единствено лабораторни разбори могат да разкрият каква е ", прибавя министърът. Той успокои хората, че заболяването отминава бързо и не наподобява рискова.

Електронното издание на Times of India оповестява за над 228 приети в болница със признаци, наподобяващи епилепсия. Според изданието те живеят в разнообразни елементи на града, чието население по последни данни е 214 000 души. Заболелите не са взели участие в групово събитие.

70 пациенти към този момент са изписани, само че 76 дами и 46 деца са настанени за лекуване в разнообразни лечебни заведения. Прави усещане, че изумени са основно възрастни хора и деца, добавя изданието.

Опозиционната партия Telugu Desam поиска следствие и разгласи, че повода е замърсяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР