Властите в Индия привлякоха около 60 000 полицаи за поддържането

...
Властите в Индия привлякоха около 60 000 полицаи за поддържането
Коментари Харесай

Десетки хиляди полицаи охраняват местните избори в Делхи

Властите в Индия привлякоха към 60 000 служители на реда за поддържането на реда в Националния столичен окръг Делхи (част от който е Ню Делхи) поради изборите в столичното законодателно заседание. Както заяви през днешния ден осведомителната организация ANI, в допълнение по улиците ще патрулират 190 отделения на Силите на полицията от централния запас (военнизирана полицейска структура).

По данни на организацията по улиците и край изборните сектори са съсредоточени 40 000 столични служители на реда и 19 000 техни сътрудници, трансферирани от други региони на страната. Мерките за сигурност в този момент са доста повече от тези, които бяха взети на парламентарните избори през май 2019 година, когато по улиците патрулираха 47 отделения на полицията.

Властите се притесняват от вълнения и конфликти след всеобщите митинги през декември и януари в Ню Делхи, предизвикани от гласуването на ремонти към закона за поданството, които провокираха публично неодобрение.

В локалните избори би трябвало да гласоподават 14 млн гласоподаватели. Основата битка за 70-те места в столичния районен парламент ще се води сред ръководещата в града Аам адми празненство (Партия на елементарния човек) и ръководещата в страната дясна Бхаратия джаната празненство (Индийска национална партия), съобщи РИА-Новости. Освен това в битката се включи и най-старата политическа партия в страната Индийски народен конгрес, който е лявоцентристки. Основната конспирация при гласуването е дали основният министър на Делхи и водач на Партията на елементарния човек Арвинд Кеджривал ще запази своя пост. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР