Властите в Хонконг замразиха за неопределено време спорния законопроект за

...
Властите в Хонконг замразиха за неопределено време спорния законопроект за
Коментари Харесай

​Властите в Хонконг замразиха за спорния законопроект за екстрадиция в Китай​

Властите в Хонконг замразиха за неопределен срок противоречивия законопроект за екстрадиция в Китай, който провокира всеобщи митинги. Лидерката на самостоятелната територия Кари Лам изрази страдание за неналичието на схващане в обществото. Това е невиждана стъпка от страна на управляващите, която беше подкерпена от Пекин. Но опозицията упорства за финален отвод от законопроекта, заради страхове от интервенция на Пекин във вътрешните работи на Хонконг.


Властите в Хонконг направиха отстъпка преди насилието по време на митингите да се разрасне.
Кари Лам, водач на Хонконг: След двудневни разисквания разгласявам, че държавното управление реши да замрази законопроекта за екстрадиция в Китай. Ще стартираме разговор с всички браншове на обществото. Ще обясняваме и ще изслушваме разнообразни отзиви.
Над един милион души стачкуваха предходната неделя. През седмицата се стигна до конфликти, полицията прибягна до гумени патрони и сълзотворен газ и беше упрекната за приложимост на несъразмерна мощ. Властите са били водени от угриженост за обстановката, уточни Кари Лам.
 Пореден ден на многохилядни митинги в Хонконг Пореден ден на многохилядни митинги в Хонконг
Пореден ден на митинги в Хонконг, поради проектозакон, който планува да бъде позволена екстрадицията на хора в Китай. След като при вчерашните демо...
Кари Лам, водач на Хонконг: Като отговорно държавно управление би трябвало да поддържаме правовия ред и в това време да се съобразим с събитията и да възстановим мира в Хонконг.
Опозиционната организация " Граждански фронт за човешки права " обаче не анулира планувания за на следващия ден митинг. Тя упорства за финален отвод от желанието да се предават в Китай лица, търсени от правораздаването. Има опасения, че с изключение на нарушители премисляният механизъм може да засегне и правозащитници и да заплаши демократичните свободи на острова. Хонконг беше върнат под властта на Пекин през 1997 година, само че има самостоятелен статут по формулата " една страна - две системи ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР