Властите в Хонконг са готови да разгледат всички съществуващи законодателни

...
Властите в Хонконг са готови да разгледат всички съществуващи законодателни
Коментари Харесай

Извънредно положение в Хонконг?

Властите в Хонконг са подготвени да прегледат всички съществуващи законодателни благоприятни условия за урегулиране на безредиците в обхванатия от митинги град, включително Закона за ограниченията при изключително състояние. Това оповестява през днешния ден вестник " Саут Чайна морнинг пост ", представен от ТАСС.

" Определено не изключваме нито една опция все още, тъй като не знаем какво ще бъде изострянето на митингите в бъдеще ", съобщи пред изданието източник от държавните кръгове. Той акцентира, че към този момент обстановката " не е достигнала тази точка " и съответно упоменатият нагоре закон към момента не е обсъждан. Така източникът разяснява изявлението на ръководителя на хонконгската администрация Кари Лам за опцията да бъдат употребявани " всевъзможни закони, които дават легални средства за прекъсване на насилието и хаоса ".

Законът за ограниченията при изключително състояние (Emergency Regulations Ordinance) е създаден още в британските колониални времена, а през 1999 година в него са импортирани ремонти. За последно е прибавен по време на всеобщите вълнения в града от 1967 година Този нормативно-правен акт може да бъде признат от ръководителя на администрацията на Хонконг без координиране със Законодателния съвет, ако зародят изключителни обстановки, представляващи опасност за обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР