Властите в Грузия въведоха забрана държавните служители да се предвиждат

...
Властите в Грузия въведоха забрана държавните служители да се предвиждат
Коментари Харесай

И Грузия забранява черни автомобили

Властите в Грузия вкараха възбрана държавните чиновници да се плануват с черни коли. Според министър-председателя Гиорги Квирикашвили по този начин ще бъде комплициран завършек на епохата на "черните джипове " и ще се форсира преходът към екологично чист превоз, оповестява РИА Новости.

Съгласно новата редакция на постановлението "За одобряване на преразпределението на държавния автопарк, класификацията и покупката на служебни коли и разпоредбите за подмяната им ", всички министерства и ведомства се задължават да изготвят проект за закупуването на нови коли. Част от тях наложително би трябвало да бъдат "зелени ".

Министърът по въпросите на помиряването и гражданското пълноправие Кетеван Цихелашвили счита, че такава стъпка значи отвод от "определени атрибути на лукса ", които до момента са били отъждествявани с държавните служби.

През януари управляващите в Туркменистан постановиха възбрана на вноса и употребата на черни коли, а полицията стартира да конфискува коли в подобен цвят. Официално пояснение за наложените промени не бе обещано, само че е обществена загадка, че бялото е обичаният цвят на президента Гурбангули Бердимухамедов, който завоюва последните избори с 97.69%.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР