Властите в град Кеноша, щата Уисконсин, използваха сълзотворен газ срещу

...
Властите в град Кеноша, щата Уисконсин, използваха сълзотворен газ срещу
Коментари Харесай

Сблъсъци в Уисконсин, след като бял полицай простреля афроамериканец

Властите в град Кеноша, щата Уисконсин, използваха сълзотворен газ против протестиращи излезли по улиците откакто бял служител на реда стреля по афроамериканец. Разпространено видео демонстрира по какъв начин еднообразен стреля седем пъти по мъжа пред очите на три деца.

Към момента няма публична информация за това какво тъкмо е станало преди стрелбата. 29-годишният Джейкъб Блек e би откаран със съществени пострадвания в болница, където е бил опериран и по последни данни положението му се усъвършенства.

Униформеният е бил пуснат в административен отпуск.

Протестите в Кеноша, настояващи за расова правдивост прераснаха в конфликти, откакто в региона бе въведен комендантски час.

Органите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян събралите се пред постройка на съда, на което бе отговорено с мятане на фойерверки по униформените.

Репортери на място споделят, че управляващите са реагирали, откакто протестиращи са хвърлили бутилки с вода по пазителите на реда. Стигнало се е и до потребление на националната армия.

Губернаторът на щата Тони Евърс прикани Националната армия да поддържа локалната полиция. В мощ е полицейски час - от 20.00 до 7.00 часа. На 31-ви август губернаторът привиква специфична сесия на държавния законодателен орган за разискване на пакет от закони по отношение на отчетността и прозрачността на полицията.

Стотици се включиха в проява и в Ню Йорк.

Обществени водачи приканиха за бистрота при следствието на стрелбата по Блейк.

Видеото и неналичието на съответна публична информация за стрелбата, която се е случила в неделя, припомня за гибелта на Джордж Флойд, довела до всеобщи митинги в цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР