Властите в германската провинция Хесен, демонтираха тази нощ 4-метрова позлатена

...
Властите в германската провинция Хесен, демонтираха тази нощ 4-метрова позлатена
Коментари Харесай

Махнаха позлатената статуя на Ердоган в Германия

Властите в немската провинция Хесен, демонтираха тази нощ 4-метрова позлатена скулптура на турския президент Реджеп Ердоган, която беше издигната в границите на фестивала на актуалното изкуство „ Висбаден биенале “.

„ От наша позиция интервенцията е минала спокойно “, оповестиха от полицията.

За демонтажа е употребен кран. Като причина за премахването на статуята на Ердоган от общинската администрация във Висбаден показват, че „ не могат да обезпечат сигурността “ към нея.
 Ердоган, скулптура, Висбаден Ердоган, скулптура, Висбаден
Статуята, която беше сложена от незнайни лица в понеделник вечерта, стана причина за яростни разногласия и полемики за границите на свободното изкуство.

По-рано на нея се повиха надписи, в това число с нецензурно наличие. Въпреки това доста последователи на Ердоган се фотографираха на нейния декор, държейки в ръце турското знаме.

Вчера нещата стигнаха до словесни конфликти сред последователи и съперници на турския президент. От полицията оповестиха за „ нападателни настроения “.

Фестивалът „ Висбаден биенале “ се организира тази година под девиза „ Лоши вести “. Той е фамозен със своите провокативни съоръжения.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР