Властите в германската провинция Бавария отмениха от днес общото изискване

...
Властите в германската провинция Бавария отмениха от днес общото изискване
Коментари Харесай

Бавария премахва маските в обществения транспорт

Властите в немската провинция Бавария анулираха от през днешния ден общото условие за носене на защитни маски в публичния превоз, съобщи ДПА.

Решението беше взето над две години и половина откакто мярката беше въведена за битка против разпространяването на ковид.

Провинциалните управляващи анулираха условието, откакто беше изтъкнато, че в този момент лечебните заведения лекуват други вирусни болести като грип по-често от КОВИД-19.

В провинция Саксония-Анхалт задължението за носене на маски в публичния превоз беше анулирано в четвъртък.

„ Федералният закон за отбрана от инфекции планува категорично съображение за общо обвързване за маски само поради ковид “, сподели здравният министър на Бавария Клаус Холечек. Той означи, че законът не планува условие за носене на маски за битка с постоянни сезонни заболявания като грип.

Новата регулация ще се ползва до 20 януари.

Продължава обаче да важи условието за носене на маски в превоза на дълги дистанции, което беше въведено в цяла Германия въз основа на федералното законодателство.

Маски вид ФФП2 също по този начин се изискват тук-там като лечебни заведения и домове за възрастни хора, а също лекарски кабинети и други здравни обекти. Това предписание се планува да остане в действие до 7 април.

Хората, дали позитивна проба за КОВИД-19, обаче към момента са длъжни да носят маски в рейсовете и влаковете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР