Властите в Германия задържаха и повдигнаха обвинение на руски гражданин

...
Властите в Германия задържаха и повдигнаха обвинение на руски гражданин
Коментари Харесай

Германия обвини руснак в шпионаж на космически технологии

Властите в Германия задържаха и повдигнаха обвиняване на съветски жител за шпионаж в интерес на родината си, оповестява " Ройтерс ".

Твърди се, че той е предал информация на съветското разузнаване по отношение на аерокосмическите технологии и по-специално за галактическата ракета притежател " Ариан ".

По данни на прокуратурата обвиненият е работил като теоретичен откривател в баварски университет до задържането си на 18 юни предходната година.

Арестът хвърля светлина върху активността на съветското разузнаване в Германия в миг, когато Берлин е подложен на напън от западните съдружници да заеме по-твърда позиция в поддръжка на Украйна поради скупчването на съветски сили по нейните граници.

От държавното обвиняване на Германия показват, че арестуваният работи за съветската работа за външно разузнаване най-малко от есента на 2019 година

" Интересите на организацията са ориентирани по-специално към другите стадии на разработка на европейската галактическа ракета " Ариан ", се споделя в изказване на прокурорите.

От ноември 2019 година подсъдимият постоянно се е срещал с открит в Германия чиновник, служител за взаимозависимост, като неведнъж е предавал информация за проучвателен планове против 2500 евро (2800 долара) в брой.

Германия е главен център за интервенции на съветското разузнаване.

През декември 2021 година немски съд откри, че съветски сътрудници стоят зад убийството на чеченски отстъпник, осъществено през 2019 година, измежду бял ден в централен парк в Берлин - акт, който съдията дефинира като " държавен тероризъм ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР