Властите в Германия забраниха на представители на чуждестранни правителства от

...
Властите в Германия забраниха на представители на чуждестранни правителства от
Коментари Харесай

Германия забрани предизборна агитация в страната от правителства извън ЕС

Властите в Германия не разрешиха на представители на задгранични държавни управления от страни, които не членуват в Европейския съюз, да водят предизборна акция на немска територия. Забраната влиза в действие 3 месеца преди съответните избори, изясни Мартин Шефер, представител на външното министерство в Берлин.

За решението през днешния ден към този момент са известени всички посолства в немската столица, добави той, представен от организация ДПА.

Новият режим значи също, че за провеждането на каквото и да е политическо събитие на немска територия ще би трябвало авансово да се изиска позволение от държавното управление в Берлин.

Промяната идва, откакто преди два дни на турския президент бе отказано да се срещне в Германия със свои поддръжници около присъединяване му в срещата на върха на Г-20 в Хамбург на 7-8 юли.

Реджеп Тайип Ердоган е за това да се организира референдум в Турция за връщане на смъртното наказване. Европейски Съюз съобщи, че сходен ход ще постави завършек на кандидатурата на страната за участие, а Германия - че няма да разреши на пребиваващи на нейна територия турски гласоподаватели да вземат участие в подобен избор.

В Германия живеят близо 3 милиона души с турски генезис и болшинството от тях поддържат ръководещата Партия на справедливостта и развиването, на която Ердоган е съосновател и дълготраен водач.
През април Холандия и Германия не разрешиха няколко срещи на турски министри с турската диаспора, които не бяха оповестени като протест за пропаганда преди референдума за трагична смяна пълномощията на турския президент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР