Властите в Германия разследват възможен саботаж срещу самолета на канцлера

...
Властите в Германия разследват възможен саботаж срещу самолета на канцлера
Коментари Харесай

В Германия разследват възможен саботаж срещу самолета на Меркел

Властите в Германия проверяват вероятен бойкот против самолета на канцлера Ангела Меркел , откакто машината трябваше да кацне спешно поради механически проблеми с електрониката, осведоми " Блумбърг ".

Аварията породи на път за интернационалния конгрес на Г-20 в Аржентина, където Меркел ще вземе присъединяване с редица международни водачи.

 Меркел пропуща откриването на срещата на G20 поради щета в самолета Обновена
Меркел пропуща откриването на срещата на G20 поради щета в самолета

Наложи се спешно кацане…

Германските управляващи проверяват случая като вероятен престъпен акт , написа Rheinische Post, откакто на Airbus A340 породиха проблеми югозападно от Амстердам. Аварията е станала по-малко от час след излитането на самолета от Берлин. Запитан за информацията на вестника, представител на държавното управление разяснява, че проверяващите ревизират всички вероятни аргументи.

Пилотите са изхвърлили гориво, само че все пак самолетът е бил с огромен товар при спешното си кацане в Кьолн . Новинарският портал на " Шпигел " в интернет написа, че самолетът е имал проблеми със системата за връзка и екипажът е останал без контакт с наземния надзор.

Германският водач възнамерява да лети до Мадрид рано тази заран и оттова да вземе постоянен полет до Аржентина. Меркел е придружавана от финансовия министър Олаф Шолц и дребна делегация. Медиите, които щяха да пътуват с нея, остават в Германия.

В началото е имало малко признаци за проблем, с изключение на замръзналия екран, който демонстрира придвижването на полета. Меркел е разговаряла с кореспонденти за последното напрежение сред Русия и Украйна , когато вратата се отворила и член на екипажа помолил канцлера да пристигна.

 Снимка 392407
Източник:

" Защо в този момент ", попитала Меркел. " Спешно е ", дал отговор членът на екипажа. Първоначално Меркел е помислила, че нещо неприятно се е случило в Германия.

Шолц останал с репортерите, до момента в който Меркел не се върнала 10 минути по-късно.

" Светът е цялостен с проблеми. Сега имаме един дребен проблем. Самолетът има механически проблеми. Ще би трябвало да се върнем ", отбелязал канцлерът.

Капитанът съобщил за проблеми с електронните системи на самолета, което не разрешава пресичане на Атлантическия океан. Пожарни коли със сини светлини са изчаквали на пистата. Самолетът е кацнал 30 минути по-късно във военната зона на летището в Кьолн.

 Снимка 392408
Източник:

След кацането в Кьолн на репортерите е декларирано, че ще бъдат качени на различен аероплан. За към 30 минути пожарникари ревизирали самолета. Говорител заяви пред публицистите, че аварийният аероплан няма да може да пътува до Буенос Айрес, защото екипажът към този момент е работил доста часове.

По проект през днешния ден Меркел трябваше да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с китайския водач Си Дзинпин и с домакина, президента Маурисио Макри. Очаква се да дойде за обичайна вечеря на водачите.

След напускането на самолета Меркел, брачният партньор й Йоахим Зауер, финансовият министър и защитата изчакали в ресторанта на летището . Малко след среднощ канцлерът разгласи пред публицистите, че има " сериозен проблем ".

" Радвам се, че имаме най-опитния капитан от Военновъздушни сили на Германия ", означи тя.

Меркел пренощува в хотел Maritim в Бон.

 Снимка 392411
Източник:

Не за първи път публични немски представители изпадат в сходна обстановка. Имаше проблеми с държавния аероплан при връщането на Шолц от посещаване в Бали, Индонезия, през предишния месец. През 2017 година Меркел анулира пътешестване до Египет поради проблем със самолета.

 Снимка 392409
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР