Властите в Германия разглеждат инцидента с премазаните от камион автомобили

...
Властите в Германия разглеждат инцидента с премазаните от камион автомобили
Коментари Харесай

Катастрофата в Хесен вероятно е терористичен акт

Властите в Германия преглеждат случая с премазаните от камион коли в град Лимбург, провинция Хесен, като терористичен акт, оповестява ZDF, представена от БГНЕС.
Девет души са леко ранени, измежду които и водачът на камиона.
Според източници на ZDF, водачът имал „ минало на терорист ”. Става въпрос за 30-годишен мъж от сирийски генезис. Той измъкнал от кабината водача на камиона и без да каже и дума, седнал зад кормилото, след което се врязал в чакащите на кръстовището коли и премазал девет от тях.
Делото е предадено в генералната прокуратура на Франкфурт на Майн. Камионът е откаран за обстоен оглед.
На въпрос дали става въпрос за терористичен акт, от полицията декларират, че при сходни случаи се работи по всички вероятни версии и към този момент нито една от хипотезите не може да бъде изключена
Истинският водач на камиона, чието име не се загатва, беше представен по-рано през днешния ден от всекидневника „ Франкфуртер нойе пресе “ (FNP) да споделя, че причинителят го „ извлякъл “ от кабината.
Около 30-годишният нападател, с къса тъмна коса и брада, е отворил вратата от страната на водача и го е " зяпал с необятно отворени очи ", преди да му отнеме камиона.
„ Попитах го:„ Какво искаш от мен? Той не сподели и дума ", твърди водачът.
Минувачи разказали след случая, лидерът е казвал " Аллах " няколко пъти и е приказвал на арабски, оповестява FNP. Полицията обаче не е удостоверила това.
След случая похитителят на камиона бил открит да седи до дърво. От носа му течала кръв, ръцете му били окървавени. На въпрос по какъв начин се споделя, той дал отговор Мохамед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР