Властите в Германия предотвратиха биологична атака. Арестуван е 29-годишен тунизийски

...
Властите в Германия предотвратиха биологична атака. Арестуван е 29-годишен тунизийски
Коментари Харесай

За пръв път в историята на Германия: Предотвратиха атака с биологично оръжие

Властите в Германия предотвратиха биологична офанзива . Арестуван е 29-годишен тунизийски жител в Кьолн. Заподозреният, разпознат като Сиеф Аллах Х., бе арестуван, откакто в жилището му полицията откри рицин - едно от най-силно отровните субстанции в природата. Мъжът е разполагал с задоволително материал, с цел да създаде сред 250 и 1000 дози рицин.
„ Имал е подобаващи указания по какъв начин да извърши нападението, в това число от ислямистки организации в интернет. Този човек явно е бил управителен и от тази концепция ", разяснява ръководителят на Федералната престъпна работа Холгер Мюнх, представен от телевизионния канал ARD, като добави, че към този момент остава неразбираемо дали тунизиецът е имал съучастници в подготовката на офанзивата.
За първи път в историята на Германия е пресечено обмисляне на офанзива с билогическо оръжие , разясняват международните организации.
Става ясно, че полицията е обискирала жилището на обвинения предишния вторник. Мъжът е задържан по обвиняване в нарушение на Закона за надзор на оръжията. Освен това той е обект на следствие за подготовка за сериозен акт на принуждение, който заплашва сигурността на страната.
Силно токсичният рицин, който е 6000 пъти по-мощен от цианида (калиев цианид, KCN), е неразрешен от Международната спогодба за химическите оръжия от 1997 година Веществото предизвиква органна непълнота и гибелта може да се случи в границите на 36 до 48 часа, съгласно немският институт " Роберт Кох ", който категоризира рицина като " евентуално биологично оръжие ". Междувременно Deutsche Welle отбелязва, че няма прочут антидот . Немските медии пишат, че тунизиецът е пристигнал в Германия през 2016 година, а управляващите означават, че досега не са разкрили доказателства, че мъжът възнамерява офанзива в несъмнено време или място. Нещо повече, без значение от откритите му благосклонности към радикални хрумвания, прокурорите не са намерили улики, че обвиненият е член на която и да е терористична организация.
напомня, че рицинът се получава от семената на растението Ricinus communis, от което обикновено се добива рициновото масло, до момента в който рицинът остава във растителни фибри. Той съставлява гликопротеин, който нарушава синтеза на протеини в клетката, предизвиквайки клетъчна гибел. Той има LD50 в границите на 1 до 20 мг на кг. в случай че се одобри през устата, само че е належащо доста по-малко да аргументи гибел, в случай че се вдиша или инжектира
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР