Властите в Германия изразяват опасения, че руските специални служби са

...
Властите в Германия изразяват опасения, че руските специални служби са
Коментари Харесай

Германия обвинява Австрия в шпионаж в полза на Русия

Властите в Германия показват опасения, че съветските специфични служби са получавали помощ от чиновници на австрийското разузнаване, написа организация ``Блумбърг``, представена от БГНЕС.

Според документа, с който организацията разполага, Федералната работа по наказателни каузи (ВКА) е отправила през 2019 година обвинявания към Виена, че двама австрийски сътрудници са предали на Москва конфиденциална информация. В писмо от 9 октомври 2019 година ВКА е поискала от Службата за битка с корупцията на Австрия доказателства във връзка със обвинените и информация за хода на следствието. Няколко седмици по-късно формалните австрийски управляващи изпратили отговор, че не разполагат с данни за теч на разследваща информация към непознати секретни служби.

През септември Егисто От – един от упоменатите в писмото австрийски разузнавачи, отхвърли обвиняванията, че е предавал на Русия информация за националната сигурност или че е злоупотребил със служебното си състояние. През 2020 година някогашният австрийски офицер бе приет за отговорен за шпионаж в интерес на Русия. По данни на следствието, в продължение на над 25 години той е снабдявал съветското разузнаване с информация за въоръженията и бойните задания на австрийските сухопътни и военновъздушни сили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР