Властите в Германия, Италия и Швейцария извършиха обиски в офисите

...
Властите в Германия, Италия и Швейцария извършиха обиски в офисите
Коментари Харесай

И Фиат се забърка в Дизелгейт

Властите в Германия, Италия и Швейцария направиха обиски в офисите на автомобилния колос " Фиат-Крайслер " и производителя на камиони CNH Industrial поради изказванията, че техни мотори са с по-високи от заявеното равнище на нездравословни излъчвания.
Действието се отнася до хипотетична приложимост на по този начин наречените " защитни устройства ", с цел да се маскира дизеловото замърсяване от транспортните средства, осведоми BBC съгласно БГНЕС.
Операциите, инициирани от немските прокурори, проверяващи измамите с излъчвания, включват изказвания, че устройства са били употребявани в софтуера за ръководство на мотори в 200 000 транспортни средства. Фокусът на следствието са моторите, употребявани от Fiat, Alfa Romeo и Jeep, както и камионите Iveco на CNH.
Властите на Обединеното кралство желаеха също от две компании в Лондон да дават документи.
В изказване на Евроджъст, организацията на Европейския съюз за правосъдно съдействие сред държавите-членки, се споделя, че следствието преглежда избран " брой хора ", които може би са взели участие в хипотетично разрешаване на потреблението на устройствата. " Устройствата са противозаконни съгласно настоящите разпореждания на Европейския съюз. Превозните средства със защитни устройства не са утвърдени за потребление по пътища в Европейски Съюз и потребителите с такива устройства, конфигурирани в техните коли, са изправени пред вероятни забрани за шофиране ", гласи основата на изказването на Евроджъст.
Използването на програмен продукт за по-ниски равнища на нездравословни излъчвания нашумя около аферата с " Фолксваген " - " Дизелгейт ". Устройствата разрешават на моторите да дават отговор на равнищата на замърсяване при лабораторни проби, само че изключват системата за надзор на излъчванията в действителни условия на шофиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР