Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. Извършват

Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. Извършват ...

В Гърция започнаха масови проверки за маски, глобата е €150.


Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. Извършват се масови проверки за носене на предпазни маски. Глобата е 150 евро. В крайбрежните заведения е забранено да има правостоящи. На сватбите и кръщенетата не трябва да има повече от 100 души гости, предаде БНР.

До края на месец август е задължително носене на маски във всички затворени обществени места. Полицията провежда масови акции по контрол за спазване на мерките. Проверяват пътниците в градския транспорт, фериботи и влакове. Извършват се изненадващи проверки в търговските магазини. Налагат глоби за неносене на маски както на служители, така и на клиенти.

Полицаи предупреждават да не се влиза в църкви без маска, а вътре се спазва задължителна дистанция. Под забрана е събирането на хора за религиозни тържества. Броят на гостите за сватби също е съобразно квадратурата на заведението, като максималният брой е до 100 души. Министерството по защита на гражданите взе извънредни мерки към барове и заведения на брега на морето.

Източник: fakti.bg