Властите в Гърция арестуваха трима българи само за няколко часа.

...
Властите в Гърция арестуваха трима българи само за няколко часа.
Коментари Харесай

Трима българи в ареста за нелегален внос на бензин и алкохол в Гърция

Властите в Гърция арестуваха трима българи единствено за няколко часа.

Арестите са станали след Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон ". Българите били хванати в незаконен импорт на акцизни артикули, оповестява БНР.

В персоналните коли на задържаните ни сънародници чиновниците на гръцката икономическа полиция разкрили туби с бензин и по 20 литра алкохол.

На българите е наложена санкция. Автомобилите им са иззети.

Проверките в Гърция се правят непрекъснато.

Припомняме, според правото на Европейски Съюз хората, пътуващи от една страна от Европейски Съюз в друга страна членка, имат право да придвижват акцизни артикули за персонална приложимост, а не за препродаване. Документ за генезис и заплатен данък на стоките не се изисква, в случай че те са в допустимите количества. Ето и допустимите количества:
800 цигари; 400 пурети; 200 пури; 1 кг тютюн; 10 литра спиртни напитки; 20 литра непенливо вино; 90 литра вино (от които не повече от 60 литра пенливо вино); 110 литра бира.
Ако при пътешестване носите със себе си алкохол и тютюневи произведения в границите на позволеното за персонална приложимост, няма да се наложи да плащате данък в страната от Европейски Съюз, в която отивате.

Страните от Европейски Съюз обаче могат да лимитират броя цигари, внасяни от други страни членки, които към момента не ползват минималния данък. Този брой не може да бъде по-нисък от 300 цигари.

 Арестуваха двама българи за диво къмпингуване в Гърция
Арестуваха двама българи за диво къмпингуване в Гърция

Властите в страната наблюдават и за внасянето на акцизни артикули

Други събития в южната ни съседка също провокираха вниманието на гръцките управляващи. Беше анулиран търга за втора каса за пътна такса по пътя Промахон - Солун. Търгът беше провален поради стачка.

Припомняме, с протестните си дейности чиновниците в магистралната компания " Егнатия одос " към този момент принудиха държавното управление да прекрати търга за каси при Стримонико, наоколо до Серес. В региона беше планувано двойна по-голяма пътна такса. Правителството се е отказало и от въвеждането на тол такса при Кавала.

 Спешни ограничения и солени санкции против горските пожари в Гърция
Спешни ограничения и солени санкции против горските пожари в Гърция

Забраняват влизането в горските региони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР