Властите в европейските държави не бива да въвеждат задължителна ваксинация

...
Властите в европейските държави не бива да въвеждат задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Въвеждане на задължителна вакцинация само след диалог с обществото

Властите в европейските страни не трябва да вкарват наложителна имунизация против COVID-19 и наложителни ограничения, свързани с имунизацията, преди изначало да са се свързали с популацията в своите страни. Това предлага шефът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге.

" Задължителност по повод на ваксинацията - това е последна мярка, която се ползва единствено тогава, когато са изчерпани всички възможни разновидности за разширение обсега на имунизацията ",  отбелязва Клюге. " Но успеваемостта на наложителните ограничения доста зависи от подтекста. Необходимо е да се регистрира въздействието, което задължителната ваксинация може да окаже върху публичното доверие, а също по този начин на разпространяването на имунизациите. Това, което е задоволително в едно общество и съобщество, може да бъде неефективно и недопустимо в друго ".

Клюге акцентира, че наложителните ограничения при никакви условия не би трябвало да способстват за нарастване на общественото неравноправие при достъпа до медицински и обществени услуги. Той също по този начин припомня за нуждата от полагане на грижи за психическото здраве на хората и за повече внимание към домашното принуждение при въвеждането на рестриктивни ограничения.

" Да се обмисли всяка мярка, която може да ограничи правото или напредването на индивида, да вземем за пример забрани или рекомендации за държание. Също по този начин би трябвало да се обезпечи грижа за психическото здраве и благоденствие, достъп до способи и средства за попречване или ранно разкриване и противопоставяне против домашното принуждение ",  пояснява шефът на районното бюро.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР