Властите в Еквадор подготвят амбициозен проект - нов кабинков лифт,

...
Властите в Еквадор подготвят амбициозен проект - нов кабинков лифт,
Коментари Харесай

Планинска страна ще има най-дългия градски кабинков лифт за $600 милиона

Властите в Еквадор приготвят упорит план - нов кабинков въжен превоз, който ще бъде най-дългият в света. Той ще се намира в столицата Кито и ще свързва централния бизнес регион с летището.

Лифтът ще носи името Metroférico de Quito ( " Градски кабинков въжен превоз на Кито " ). Ще има общо 10 спирки, а всяка кабинка ще е с потенциал от 38 пасажери. Времето за пътешестване сред двете крайни спирки ще бъде 42 минути. Общата цена на новата транспортна система е 600 млн. евро, като е планувано да транспортира по 11 000 пасажери дневно.

 Снимка 396812

Кабинковият въжен превоз ще бъде построен на 2 стадия благодарение на публично-частно партньорство, а строителството му ще сътвори хиляди директни и непреки работни места.

Първата фаза на плана ще свърже парка " Ла Каролина ", ситуиран в централния бизнес регион на Кито, с предградието " Тумбако ", ситуирано на югоизток от центъра на града. Тя включва 7 спирки, а предстоящата обща инвестиция е 320 млн. $.

Entregarle a la Carita de Dios lo ofrecido es la mejor forma de festejarla en sus 484 años de fundación. Anunciamos la construcción del Metroférico de Quito, que transportará hasta 11 mil pasajeros diarios desde La Carolina hasta el aeropuerto Mariscal Sucre. #FiestasUIO pic.twitter.com/qIhkHSetHS
— Lenín Moreno (@Lenin) December 7, 2018

Втората фаза ще разшири кабинковия въжен превоз до интернационалното летище Mariscal Sucre, ситуирано наоколо до град Табабела, на към 18 км източно от столицата. Ще бъдат построени 3 спирки, а предстоящата цена е 280 млн. $.

Metroférico de Quito би трябвало да бъде приключен в границите на 14 месеца и ще икономисва повече 1 час от времето за напредване с публичен превоз из столицата.

 Кабинков въжен превоз трансформира публичния превоз на 3700 метра надморска височина
Градът, където публичният превоз се движи в небето

Екологичната система е превозила над 150 милиона души за по-малко от 4 години

" След 14 месеца жителите на Кито ще могат да пътуват с най-дългия кабинков въжен превоз в света с 3S технология ", съобщи еквадорският президент Ленин Морено.

Ползите от новата транспортна система са многочислени. Тя ще усъвършенства качеството на живот на популацията на Кито, ще редуцира времето за напредване, само че и ще понижи излъчванията от въглероден диоксид със 70 000 тона годишно.

Metroférico de Quito не е единственият градски кабинков въжен превоз в района. С такива се гордеят и основният град на Боливия - Ла Пас, столицата на Венецуела - Каракас и Меделин в Колумбия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР